Voorbij congestie en ruimtegebrek:
Gasunie’s kijk op de energietransitie

Vrijdag 21 juni
9.30 tot 10.30 uur

Bekijk hier het webinar terug.

Wat houdt het in?

In Gasunie’s InfraVisie wordt de ontwikkeling van onze gasinfrastructuur tot 2050 belicht. We blijven ons aardgasnet gebruiken, maar welke aanpassingen zijn nodig om aan de energievraag te voldoen?
Ontdek hoe we onze infrastructuur herinrichten voor waterstof- en CO2-transport. Daarnaast bereiden we ons voor op de verschuiving van aardgas naar groen gas. Op regionale schaal leggen we netwerken aan voor warmtetransport.

Waarom deelnemen?

➜  Leer over de uitdagingen waar provincies en gemeenten voor staan in de energietransitie.
➜  Ontdek hoe ruimtelijke aspecten, warmtebronkeuzes en elektriciteitsnetcongestie een rol spelen.
➜  Denkt Gasunie, realistisch gezien, dat alle uitdagingen beantwoord kunnen worden? En wat vinden provincies en gemeenten daarvan?

Het webinar

Provincies en gemeenten staan aan de lat om de energietransitie c.q. warmtetransitie in hun regio vorm te geven. Waar kan wat en wanneer? Voor de energietransitie is veel ruimte nodig maar het beschikbare oppervlak is vaak beperkt. Bovendien kampen inmiddels alle regio’s van Nederland met het nijpende probleem van congestie op het elektriciteitsnet. Kan Gasunie’s Infravisie richting bieden aan gemeenten en provincies over hoe ze hun energietransitie-opgave kunnen vormgeven?

Kijk hier het webinar:

Helaas hadden we vanochtend technische problemen, waardoor de verbinding regelmatig haperde of uitviel. Onze excuses daarvoor.

De sprekers

Marijke Kellner, manager Energiesysteem van Gasunie, gaat in gesprek met Coen Hanschke, energiestrateeg van de provincie Overijssel en Eppie Silvius, programmaleider Energie bij de gemeente Groningen.

Samen verkennen ze hoe Gasunie’s InfraVisie kan bijdragen aan deze enorme opgave.

Over Gasunie

Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO2. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Wilt u meer weten over onze activiteiten?